Matcha Tinginys

Matcha tinginys
Jei norite gardaus deserto ir esate matchos fanatikas, Matcha tinginys – tai būtent tas receptas. Žalsva matchos spalva, švelnus skonis, o ir pagaminti labai lengva – kas gali būti geriau?
Kodėl verta atsisakyti šokolado ir rinktis matchą?
Smagi šviežumo gaiva ir netikėta alternatyva tradiciniam šokoladinio tinginio variantui – matcha suteikia subtilų žalios arbatos prieskonį.
Ingredientai:
4 arbatiniai šaukšteliai (a. š.) kulinarinių matcha miltelių
3 pakeliai sausainių (naudokite klasikinius šviesius sausainius)
90 g sviesto
220 g saldinto kondensuoto pieno
40 g balto šokolado
Gaminimo eiga:
Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies.
Nukėlę nuo kaitros, įpilkite kondensuotą pieną ir pilkite matcha miltelius. Gerai išmaišykite – turėtų susidaryti vientisa, švelniai žalsva masė
Sudėkite baltą šokoladą ir ant pačios silpniausios kaitros leiskite jam ištirpti bendroje masėje.
Į šią tirpintą masę įmaišykite sulaužytus sausainius.
Formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite masę ir gerai rankomis suformuokite. Tada leiskite jam pastovėti šaldytuve per naktį, kol visiškai sustings.
Keletas patarimų, kad pyragas gautusi toks, kokio tikitės:
Rinkitės aukštos kokybės matcha miltelius.
Baltajį šokoladą nebūtinai visiškai ištirpinkite – šiek tiek gabalėlių viduje suteikia pyragui tekstūros.